Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Friday, August 26, 2011

Hari Raya Bakal Tiba Plus Kemerdekaan Juga!!!

Salam lebaran kepada sume2 blogger yang aktif atau yang tidak aktif. hehehe...
Sedar tak sedar sudah hari ke-27 kite menjalani ibadah puasa. Bermakna, kurang dari 3 hari lagilah kite bakal menyambut Hari Raya. Itupun, kalau jd la raye hari selasa....ngee3!!
Korang sume dh siap beli ke persiapan raye?? Mesti ujung2 minggu camneh la ade sesetengah golongan membeli barangan keperluan di saat2 akhirkan?? Lagi satu mesti la korang nak ambil kesempatan bile barang2 murah jugakkan...

Setahu kay la, xkire kat mane2 tempat bile dh jual keperluan raya tuh seperti pakaian, kasut, tudung, kuih raya mesti da sale gile gaban kalau time last2 pose camneh. So, tempat kat keje part time kat parkson pun xkurang jugak salenyer...ade brand sampai less 20%+10% la, 50%+40% la...korang pikir la bape harge kalau camtuh punye less...memang murah giler lah!!

Semalam, xtau mane datangnyer manusia sampai dalam parkson tempat kay keje tuh, ramai giler orang. Dah siap berlaga2 bahu lagi promoter ngan customer. Kaunter pembayaran toksah cakap la kalau xberatur panjang tuh. Mau tercabut gak kaki dek tunggu turn lame ngat. Padahal nak bayar baju selai dua jew. So, kalu korang nak shopping kat mall tuh time cenggini pegi la ramai2, boleh bayar bundle...kekekekeke!!!

Kay pun perasan jugak, 1s pose dulu da jugak orang shopping. Tapi, xdela seramai neh kat bahagian men n ladies b'coz memula dulu parents x beli lagi baju utk dorang tp beli utk anak2 dulu. Remaja pun xde sangat time minggu 1 n ke-2 tuh. Skang neh la mase dorang lak membeli baju raya. Dalam sibuk2 tuh, banyak btol kes budak2 ilang dari pandangan ibubapa. Ade la jugak budak2 yang nangis cari mak bapak. Sian kay tgk dorang, mak bapak x peduli dah kalu dh cari baju raye...hehehehe..sibuk pulak kaunter servis nak buat announcement anak2 yang ilang. Plus dh la sibuk ngan customer nak tebus baucer...alahai....

Semalam en.bee kay tuh dah selamat tiba di kampung halaman. Erm,ntah ape la die tengah buat tuh. Cari baju raye la kot, hehehe... Teringat momentos last year waktu cari baju raya same2...wah,mmg syiok giler la jenjalan kat JALAN TAR tuh,ngee3!! Rambang mate weh!! Tahun neh dh xboleh cari baju raye same la b'coz kay dah keje kontan...huhuhu...

Xpela, akan datang nanti boleh jugakkan abang?? hehehehe...
Before pose ari tuh, en.bee i da datang sambut bufday same. So, sempat la die banje kat sini. Maceh abang coz bagi perhatian. Lenkali banje lagi k, ahakksss!! Time kaseh jugak untuk munge yang cantek tuh k...hehehe...


ngan abangku sayang....cayang kamo laling!!




Pic kat tempat car wash

cuci ngan mesin, ley r duk dalam bercinta...ahakss!!



Pose maut untuk abe...hik3!!


makanan kay...cedap x weh?? hehehe...



Abang punye pesanan dah sampai...

ceeeeepat mamam!! hehehe..


K'la, sampai di sini dulu coretan n3 untuk kali neh...SALAM LEBARAN SEMUA!!

Neh entry terakhir bulan RAMADAN. Jumpe lagi next entry pas raye k....sayang korang sume!!!


p/s:dalam beraya jgn lupa kibar jalur gemilang di musim perayaan neh!! korang lupe ek kite sambut MERDEKA pas raye ek!! hehehe...


SEE YOU AGAIN!!

Salam Aidilfitri, Maaf Zahir Dan Batin & Salam Kemerdekaan yang ke-54...

Salam....










No comments:

Post a Comment