Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Monday, August 13, 2012

Shukeeee cOz dapat bunge lagi...

Salam sume!!

Tanggal 11/08 baru neh adalah bufday me. Terharu. Kenapa? Erm, xsangka bufday gurl dapat bunge lagi lepas setahun xdapat bunge ( kali terakhir, dapat bufday tahun lepas...hehehe )

Thanks sangat abang coz buat surprise neh! Xsangka sayang tau...santeeekkk sangat bunge yang abang pilih tuh. I LIKE LAH !!

Cantikkan korang? Ade 12 kuntum sume, kira sebulan sekuntum la tuh...

Yeeaayyy, muke excited kat opis time dapat bunge...hehehe...

Hihihi...yang kanan tuh la last year punye. Sayang la nak buang!

K'la korang, nak citer tuh jew...hehehe...

p/s : nanti tunggu kay updet citer len lak ek? k,chaw...

Sunday, August 12, 2012

Iftar Dengan Cinta...

Salam...dah 23 ramadan kite berpuasa...
Dah lame xupdet n3...neh nak citer pun citer dah basi...hehehe...
Xpela, yang penting nak share jugak...SHARING IS CARING'kan? heeeee....

Minggu lepas ( 4/8 & 5/8/2012 ) en.abang ade datang kuantan( spend time untuk kay ). Niat die nak soping raya sekali dengan kay lah katenyer...Tp, nampak barang die lagi banyak beli dari kay...mane aci gini...huhuhu...

Kite snap gambo dulu...( East Cost Mall-ECM )

Haha...belum pape lagi dah snap gambo. Appeda...Time kat sini hajat memang nak cari la baju raya kay, tapi satu pun xbekenan...uishh,cerewetkan kay neh...huhuhuh...

Yang en.abang punye, mane yang cantik di mata sume die sapu. Tengok beg plastik kat tangan kiteorang neh sume abang kay punye. Adoyai!! mane kay punye...erm...

Tensi betol la rase xdapat pilihan baju yang sesuai neh...Masuk kedai tuh, kuar kedai bukan beg plastik kay...masuk kedai yang len pulak pun same jugak...tetap beg plastik abang jugak...

Tengok barang die, belum lagi tengok yang pada kay neh...
( xaci tau abang )

Tertekan disebabkan tiada barang yang berjaya dibeli, kay mengambil keputusan untuk beredar dan pegi ke tempat lain. Dengan harapan, ade la barang yang akan kay beli nanti. ( ayat orang kecewa bunyi gittew )

Then, kami bergegas dengan pantas ke BERJAYA MEGAMALL pulak...hehehe. Jalan, jangan tak jalan. Tengah ade orang layan neh, xmengapa...heeee.

Finally, xdapat pilih baju kurung raye lagi pun xmengapa. Sebab......kay dah beli jean, blaus, tudung ngan kasut....lalalalaala.....

Dah nak pukul 7 malam tuh kiteorg decide pegi terus Pizza Hut sebab kaki dah letih + lenguh jalan2 hampir satu hari...lagipun awal2 lagi kiteorg dah booking tempat makan. So, sambil tunggu azan tuh boleh la borak2 dulu ngan rehat jap.

Muke hepi sebab berjaya beli barang...huwaahahaha...

My nemok...maceh abang sebab belanja sayang soping...heeee...

Kami cube pizza baru...sedap jugak!!

Jemput makan sume...sempat lagi tuh...hik3!!

Dah makan kenyang tuh kiteorang pegi solat pulak. Then pusing2 lagi menghabiskan mase sampai pukul 10 malam.... Fuh, letih sangat seharian keluar, maklum la bulan puasa'kan?

p/s : tunggu kay updet n3 dapat bunge ek! semalam bufday girl dapat bunge la...hehehe...

Friday, August 03, 2012

Aku Kecacingan...

Wah, post n3 xsonoh sungguh la kay neh...
Ape ke hal nyer tuh? Sowy la korang, dah macam kay neh xde citer je nak kongsi...
*ade aku kisah, bajet ramai sangat peminat nak bace blog die....hik,pasan!*
 
* fullstop ngarut key*

Balik pada citer sal cacing tuh semula ek...camner la dah beso2 pun ley kena cacing neh...
*konpius ase kejap*

Biasenyer time bebudak je kot ade cacing dalam perot sebab selalu main pasir kat luar rumah or termakan benda2 kotor...Xkan kay yang dah beso gedabak neh pun terliur gak kat pasir tuh...hohoho!

Dan selalu gak dengar cik duk bebel kalu tengok cucu2 die buas sangat, mesti cakap...duk xdiam neh mesti banyak cacing dalam perot...hahaha...klako2!

Patot la sehariduanehrasexsedapperotjew...huhuhu. Lantas kay capai henpon kat atas meja tuh texting pakwe...

*nak ngadu lettew*

S : 'Abang...sayang kecacingan la...( bagi simbol muke sedih banyak2 )'

 A : 'Ha, camne ley jadi camtu' ( sambil bagi simbol muke pelik )

S : 'Xtau la, nak pegi cari ubat cacing la neh...
takot banyak pulak die beranak nanti...*start melalut*'

A : 'Uish, macam budak tecit jew kena cacing...hahaha'
*ngarut ek!*


Amek kunci kete terus ke farmasi. Sampai kat farmasi tuh, malu pulak nak tanye ubat cacing untuk dewasa...hik3!

Rupe2nyer, tablet ubat tuh same je untuk kanak-kanak dengan dewasa. Naseb bek staff situ xtanye sape yang kena cacing tuh...hahaha...


Ini la rupa ubat cacing tuh. Rase die coklat, sedap weh...hehehe...
Korang mesti ingat ni untuk budak-budakkan...xla, dewasa pun boleh makan juga.
Cuma, ikut sukatan yang diberikan jew...

So, sok nak tengokla hasil die. Menjadik ke tidak...* sekali lagi xsonoh *....fullstop!

p/s : Uish, xsabo nak jumpe dengan nemok kay esok...*wink wink*

Salam...



Thursday, August 02, 2012

Gaji dah dapat...tapi,mane BONUS shaye bos OI!!!

Waaaaaa....n3 ku xmenahan gitu...* nape sedih sangat tuh *
Bukan ape korang, semalam 1hb kay dapat gaji. Ngat dapat la sekali dengan BONUS hah...sekali, meleset sangkaanku. huhuhuhu...

*MOOD : sedih bangat weh*

Baru ngat nak soping2 ngan duit BONUS tuh ujung minggu neh dengan nemok kay...tp, terpaksa la mintak en.bee banje untuk kay...hehehe...*kalu abang ada bace n3 neh jangan marah sayang ek*

Tp, kay tetap xpuas ati pasal BONUS tuh. So,pegi la tanye dengan sorang staff neh, senior jugak la kat opis kay tuh...risik punye risik, rupa2 nye BONUS tuh ade cume belum bagi lagi jew...

Fuuuuuhhhh, lega rase dengar camtuh. Nasib baik la xpayah buat kuar duit simpanan untuk duit raya nanti, Yang penting...ayah,cik, adik2 dengan anak sepupu n sepupu tecitku dapat la duit raye nanti...hehehe...

p/s : weekend neh abang shaye nak turun kontan, katenye nak soping raye sesame...*wink wink*

*tunggu n3 soping raye pulak ek...hehehe*