Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Friday, November 16, 2012

I'm Officially Engaged!!

Salam...
 
Fuh! lama gila x updet my personal blog ni..sorry ek dear, hehehe...
Alhamdulillah, syukur...majlis pertunangan yang dirancang minggu lepas berjalan dengan lancar. Walaupun majlis tuh lambat dari mase yang ditetapkan, tp kay tetap bersyukur sebab sekarang kay dah jd tunang org...hihihi...
 
Pagi tuh duk siap2 mende yang patot kat umah. Tido xcukup tuh toksah cakap la...belum lagi time kawen nanti...hehehe. Tengah duk siap mengemas tuh, ralit pulak sampai xsedar yang kak giey nak sampai dah. Kak giey neh yang mekap untuk kay tunang tuh. Mekap die toksah cakap la, memang superb...memang kay puas ati giler. So, pada sape2 yang duk kuantan tuh nak pakai servis kak giey neh korang boleh la contact die kat sini: ( akak neh freelance make-up )
 
1 ) Website
 
 
Kak giey tuh sampai awal dalam pukul 11 coz die ade 2 lagi tempat len nak mekap...Siap2 mekap tuh, debor lak tunggu rombongan meminang neh...Kak giey siap mekap dalam 12.30 camtu, rombongan lak sampai kat pukul 3. Korang boleh bayang x bape lame kay tunggu. Naseb bek la mekap xcair, hehehe...Nak buat camner, adat la orang datang dari jauhkan??? Kalu ikut perancangan rombongan sampai dalam pukul 1.30 camtuh. Tapi,disebabkan dorang berpecah tuh yang ade yang sesat nak sampai sini...Tapi, alhamdulillah semua dah selamat...
 
 
So,let them speak the moment : )
 
 
I'm now officially engaged with Mr. Aiman...
10.11.12...wink...wink : )
 

Hihi...Pelamin yang kay DIY sendiri...
Barang2 pelamin tuh kay sewa dengan kak Zara...
So, kalu korang rase nak wat pelamin bajet murah n decorate sendiri,
boleh la contact kak Zara tuh kat Facebook...
Pakej yang kay amek tuh rm150 je, berbaloi-baloi...
( Self pick-up + D.I.Y )
 

Debor time sarung cincin...
Bakal mak mertua kay...hihihi...
 

Wif my lovely parents
Love Cik & Ayah so much!!
 
 

 
Last but not least...our pic together...hehehe
Doakan kebahagiaan kami sampai ke jinjang pelamin ek..
InsyaALLAH...amen...
 
 

 




Friday, November 02, 2012

Persiapan Pertunangan 2 : My First D.I.Y ( Bantal Hantaran )

Salam...

8 days to go...

Erm,pejamcelikpejamcelik kurang dari 10 hari lagi kay nak jadi tunangan orang. Hati rase makin debor + excited + hepi = semua adalah...huhuhu.

Korang tengok la, nak updet belog pun xberape nak sempat. Apepun x updet, since yang last updet pun yang minggu lepas jew...tengok sibukxsibuk, hahaha...

Ape2 pun, minggu lepas berjaya jugak i buat bantal hantaran sendiri. Memula memang x jangka la akan buat sendiri sebab ingat nak tempah orang buat jew. Last2, pegi survey kedai barang kawen terbekenan la plak satu bentuk hantaran neh. Pikir punye pikir, last kay decide untuk beli barang2 tuh n try make it myself ( walaupun pada mulanya, nak tempah je coz dh letak pun duit 4 booking...hehehe ).

Tapi, ape yang kay suke tentang kedai neh dorang langsung xkedekut ilmu. Bila kay tanye bentuk yang kay nak tuh nak beli barang ape n nak buat macamane, semua dorang ajar. Xde skip2 ke ape ( langsung x kedekut ilmu ). Macam tuh la yang kita nak kan...nak bisnes maju kadang2 xboleh kedekut ilmu sangat, walau xperlu bagi semua ilmu pun...xsalah berkongsikan? Kan ke SHARING IS CARING!! X gittew?

So, korang layan la dulu gambo2 kat bawah neh:



Haha...for 1st trial...
Alhamdulillah, menjadi jugak akhirnya...biarpun jari pedih2 kena gam...huhuhu...
Untuk yang pertama neh siap 2 jam setengah...hahaha...




2nd trial pulak...
Bakul buah for my hantaran...kehkehkeh...
Yang neh sekejap je buat coz xleceh sangat cam buat bantal hantaran...haha..




Taraaaaa...
Finally for the full result...YESSSS!!
Yang neh cepat kay siapkan, dalam mase sejam je siap untuk satu bantal...
Tererrr x? Hehehe..

Ok,la my dear...nanti kay updet my belog lagi okey...tata

p/s: ari neh nak dating ngan bakal en.tunang i, kehkehkeh...