Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Friday, September 03, 2010

nAk UkUr jAlAn TAR sOk...
hArUs MeNyOpEnG lAgI...HeHehE...



kowang dah tukar wet raya ke? kay baru je tukar pagi tadi!!
Pening tol pikir nak pegi bank mana nak tukar wet.
yela, bawa wet banyak2 kan (bajet cam banyak sangat)hehehe.
risau juga kalau ada mata yang memandang,maklum
jela zaman jenayah yang dah meningkat skang neh.
Huhuhu, seram gak ase. harap2semuanya selamat..
*AMIN*…


CIMB Raja Laut dah habis time2 cenggini. tapi tak tahu
la habis forever ke apa..(dah die cakap camtuh,
kay bgtau r kowang balek) kih3!!pas tu, siap ada time plak pukul
berapa2 je bolehtukar, memain tol la dowang neh. last2,
ternampak Hong Leong bank kat depan opis ni, mujur la
ada duit raya untuk ditukar, kalu x nanti xmerasa la sepupu2
kecik kay n anak2 sepupu duit raye utk tahun pertama kay bekerja..
pas dah masuk2 naseb bek tak ramai pun orang kat situ, maybebank kecik je kan..
kay tukar la notsinggit2 ngan not 5henggt
tapi dapat lak 5henggt tak baru,huhuhu..
xpela, yang penting wet singgt dapat wet baru…
hahaha..


bukan 2 jew, dapat juga sampul duit raya yang cantik 2 bungkus..
actually kay dah banyak sampul duit raya. masa shopping kat
Jusco ari tuh, shopping more than rm 50 leh dapat sampul duit
raya free..so, kay ade la sambar sepasang kasut raye polo n suar jeans…
owg len sibuk cari baju kurung, baju kebaya…kay lak sibuk cari
suar jean ek..hehehe. untuk pengetahuan kowang, kay dah pun siap2
beli n tempah baju kurung. Kat 3 pasang gak,hehehe.
Cume,benda yang kecik2 je blum cari ag.
Esok nak g menyopeng lagi. Tapi,ngan owg tersayang la plak.
Kowang di minta jangan jeles.
*dush dush*


Ngat nak g ukur jalan TAR, SOGO, n masjid India.
Teringin nak cari telekung untuk mak tersayang. Tudung pun nak
jugak kalu de yang berkenan. Xlupa keronsang buat kay ngan
mak jugak. Adik2 nanti nak carikan t-shirt la selai due tuh
(buat upah sebab dah lame xjenguk dowang).
Long rindu sangat ngan adeqs!!!

*sekadar gambo hiasan*

xsabo nak jadi ibu dan ayah...: )

me wif bee (aiman) n my luvly pinces qiestina...antie cayang kamOOO...

Nanti mesti ramai giler owgkan.. so,kepada sesiapa yang sedang mencari2 keperluan raye tuh hati2 bawa beg, takut diseluk atau diragut.

*nauzubillah..*

bye. wassalam..

Tuesday, August 31, 2010

TeRiNgAt RaMadHaNkU zAmAn KoLeJ!!!




Aloha teman2 sume...kowang pe khabo ek!!! Hish3,lame bebenor x menghapdet blog kay neh. Al-maklum jela,bulan pose neh ade lg perkara yang lebih penting kena buat'n after iftar tuh. Erm,kowang sume neh sembahyang terawih x??? hehehe...(kay pun kadang2 sembahyang kat umah je)

Ari neh dah 21 ramadhan kite sebagai umat islam menunaikan rukun islam y ke-3 neh...dalam kiraan tinggal 9 ari lagi nak raye...yeYey, xsabo ase nak sambut lebaran bersama dgn family tersayang...Time2 pose dh suntuk cenggini tingat kay time buke pose ngan teman2 sekuliah dulu. Erm,sonok sgt dapat berbuke amai2 dgn teman2 tersayang...Tapi,time cenggini kiteowg sume dah berpisah,masing2 mengikut haluan masing2...

Ade y dh bekerja, ade y sambung study n y duk melepak kat umah goyang kaki pun ape kurangnyer...hehehe ( jgn marah ek teman2 tersayang y berkenaan )... Mane la kowang sume neh ek? Akak dh lame sgt xdgr citer kowang sume...Kalu time cenggini mesti kite ngah sibuk tye nak berbuke kat mane...Masing2 jugak sibuk bagi idea tempat ane y sesuai. Last2, satu tempat gak y spesel kat tempat kite tuh,mane lagi kalu bukan kat padang depan masjid besar kat kuantan tuh...Aduhai,mishes a lot this moment!!! Kowang sume, akak windu ngat kowang...

Akak de lg simpan gambo2 kenangan kite sume waktu iftar kat padang tuh...Antaranye...



Dari atas : Lina, nor n ida
Dari bawah : Dayah, me n ema
Haish miss u all lah...Hurmmmm...



Berlatar belakang Masjid Besar Kuantan....
Y atas kanan skali tuh, cik suzie...



Miss a lot, my lalingssssssss....



Untuk teman2 seperjuangan, akak kangen bangat sama kamo sume...Bile la kite sume dapat jumpe alek amai2 wat gathering camneh...Sure, best giler nanti.


Oke la teman2 sume,

Nanti kay story ag la ek...Mood pose dh nak habes nanti time kay hapdet blog. Maybe mood time nak raya lak ase. Kowang tggu ek!! hehehehe...


p/s: xsabo ase nak bercinta + bersopeng raye wif my bee sabtu neh...ngeh3!!

haish,windu tol ngan dak Oncit kesayangan tuh...


oke,salam lebaran n samat bersopeng sume : )





Friday, August 13, 2010

RaMadHaN mEnJelmA LaGi!!!



Salam to all...
Lamenyer kay xm'hapdet blog since 2 mggu lepas...
Kerja y banyak menuntut kay melakukan sumenyer sehingga selesai....
Huh,penat sehariannyer xsiapa y tau...
Ini ke ertinyer 'KERJA'...
Xpela,y penting ape y kay lakukan mestila dgn niat y baik...
dan y paling penting keje y kay buat tuh "HALAL"...


Hari neh dah masuk hari ketiga kite sebagai umat islam menunaikan puasa y di tuntut...
Alhamdulillah,kay dah berjaya berpuasa till 3rd day...
Tp,neh 1st time kay kena berpose dan bersahur tanpa family dcc...
Hiba sungguh ati...sOb3!!!
Time2 cenggini lah teringat masakan mak...
Sonoknyer dapat makan masakan dari air tgn mak...huhuhu...


Ntah la kawan2,bile pestime berada lam situasi camneh ase sedih sgt...
Mgkin ini la di rasakan oleh budak2 y duk jauh dari family...
Y terpaksa belajar jauh dari ibubapa...
Sedangkan kay, start dari lahir sehingga la umur dah mencecah 24 tahun baru
nak ase benda2 camneh...huh!!


Mungkin,kay dah terpakse blaja utk duduk berjauhan dari ibubapa mulai dari sekarang...
Nanti bile dh dah ade suami,kay xde la trase sgt suasana mcm neh lg...
Tp,siyesly kawan2...ase sedih ngat bile ngat kat family kite...
Mgkin ade hikmah bile sume neh blaku...


Ari neh ari ketiga kay berbuke ngan maksu n kazen...
Ase cam xde y spesel pun y kiteowg makan...
Tibe2 ase rindu ngan masakan mak...huhuhu....


Dh la berbagai2 masalah y melanda...dpt lak penyakit berjangkit neh...
Dah nak masuk 3 ari kay demam,batuk n selesema..
Hurm,ntah bile la nak baik...
(windu kat family mungkin...sOb5)


Xpela,kawan2...
dengan meluahkan perasaan kat blog neh...ringan skit perasaan rindu kat family tuh...


ok,la sume...
sampai kite jumpe lagi...salam....

Tuesday, July 27, 2010

Lagenda Budak Setan!!!



Bulan lepas kay dah tonton filem ni, keseluruhannya kay bagi 3 bintang sahaja. Sebabnya, lakonan heroin kurang berkesan pada pendapat kay. Lakonan pelakon pembantupula lebih berkesan bagi kay,

terutamanya lakonan Nur Fazura…Jalan cerita filem ni sangat menarik, kerana kita takkan dapat menjangka apa yang akan berlaku seterusnya.


Sebab itu, kay ternanti-nanti apa yang akan berlaku seterusnya sehinggalah tamat tayangan. Untuk makluman, kay tak pernah baca novel Lagenda Budak Setan ni, maklum la citer novel lame’n. Maka kay memang langsung tak tahu jalan ceritanya,hehehehe…


Permulaan filem ni agak slow, dan membuatkan kay rasa nak keluar pada awalnya. :P Tetapi, selepas munculnya watak Azmi segala-galanya mula berubah.


Biasalah, kalau watak jahat muncul barulah menarik jalan ceritanya,hi5!!! Selepas munculnya Azmi dan pemergian Kashah ke pedalaman, banyak tragedi yang berlaku di situ. Kemudian, muncullah lagu nyanyian Filianti Vlee yang bertajuk Bila Cinta.


Sangat-sangat feel la bila dengar lagu ni, rasa terharu je(hahaha,jiwang sungguh).Bila habis menonton, keluar panggung boleh la nampak mereka-mereka yang mata bengkak “kerana menangis”. So, kalau rasa dah lama tak menangis tu, kowang try la cari dvd neh cOz kat panggung

pun dah xde,hehehe…(kay pun tgk time ujung2 penghabisan dah)

Kay bagi 3 bintang bukan la sebab citernyer x best. Cuma ini adalah pandangan kay je,

kalau nak tau best ke tak kowang boleh tengok sendiri. Kalau boleh spare tisu lebih sikit, macam kay ni orang sebelah relaks je kesat kat baju aku sampai basah.

Okay, tak maulah membebel lagi. Jom layan lagu OST Lagenda Budak Setan ni sekarang!

Lirik Bila Cinta OST Lagenda Budak Setan

Bila Cinta- GIO

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Ku sebut namamu
di setiap doaku
Bangkitkan setiap
kenangan tentangmu
yang ku dapat hanyalah bayangmu

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Di dalam harapan..

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan…

Tuesday, July 20, 2010

I'm Back...Setelah lebih sebulan xupdet!!!


Salam to u alls...
Aish,windu bebenor kat belog neh since dh lame xupdet
citer2 tentang diri sendiri...kui3!!!

Kowang sume pe kabo??
Kay harap,sume2 sihat la ek!!!
Lately,keje yang terlalu menimbun2 buat diri ase malas
nak updet blog...
Penat keje,then xde mase byk nak karang citer...

Hurm,rupenyer camneh bile dh masuk alam pekerjaan....
Bzzzzz jew memanjang...
sampai mase utk diri sendiri pun xde...
nak buat camner,dah itu tanggungjawab y kite kena pikul...
xpela,mgkin bile dh lame nant akan jd biasa la tuh!!

Kowang y baru habes study n baru mule bekerja tuh camner??
hopefully,enjoy it!!

K'la,nanti de pe2 story ag...
kite jumpe lagi okey!!!


Nah,satu pic time keje...hehehe!!!

Tata Sume!!!
Assalamualaikum...Peace!! hehehe....

Friday, June 04, 2010

Pusat Darah Negara!!!


Salam to u olls!!!
PekaBo kOwang sUme wEih???
Haish,agak lame jugak'n kay xberblogging...
HuRm,kire2 18 ari gak kot xberblog neih...
Huh,dah berhabuk dh blog kay neih...hEhEhE...
Bukan sengaja xnak hapdet,tp tuntutan keje y
terlalu byk buatkan kay xbyk mase nak share
pe2 ngan kowang...hUhU,cOwi la ek!!!

Kowang tgK x tajuk entri kat atas tuh???
Nmpak cam GEMPAK jew...hEhEhE...
Kat situ,kompem la nak derma darah'n???
Tp,bukan kay la y menderma...just teman maksu aje...
Keinginan 2 ade,tp takot sgt nak try...hAhAhA...(PENAKOT TOL)

Ari neh kami ber2 cuti...
sebab tempat keje neh bile ade cuti ari sab2,secara automatik
akan cuti ganti ari jumaat (sOnOknyer cam2 sOkmO)
Tp,neh khas utk staff under petrOnas jew...
(kira anak2 petronas la) : )

So,kesempatan neih maksu gunakan utk pergi derma darah...
Elok la 2,ari jumaat lak tuh...
Ari neih 1st time kay teman maksu...
Tp,dah kali ke 46 kali maksu datang derma darah since dari 1998 lg...
Wah,dh lame tuh...sOlute r my antie sU...HehehEhE...
Kat bawah,de beberapa pics y di snap utk tontonan kowAng...

So,let them speak the moment *_*


Hurm,kite dah sampai pun Pusat Darah Negara...
jOm MasuK!!!


Derma,jGn XdErMa!!! HeHeHe...


Neih la keadaan di dalam...
Time neh dalam kul 11 pg...agak amai penderma dtg time neih...
Kowang nampak x katil y ujung die tercongek tuh??
Maksu duk sebelah die r...
Sian kat akak tuh,dah abes menderma tibe2 dizzy lak...
Abes muntah kat si2,then staff y len sume suh die berehat...
Sian sgt...Dah r tetibe kena sawan...hUhUhUhu...
Takot lak nak derma darah...risO wOooo... : )


Time neh dah pukul 12 lebih...
Sume owg muslim dh kurang...Yela,time dah nak dekat ngan semayang jumaat'n!!!
Just,de fews chinese n indian jew...


Neih la maksu!!!
Same x muke kiteowg??? Hak3!!!


Gerun x tgk machine cOmpOnents neih??? HeHeHe...
Kowang nampak x benda warna kuning cam urine tuh???
Bukan air kencing tau,tp 2 plasma...tuh la y maksu derma...
Nak terang pun susah...kalu kOwang nak tau detail,kOwang tye la dr. k!!! hAhAhA...


Kak misi,shaye nak derma jugak....
Senyuman mOley x??? Hik3!!!


Dah xdOk kOje...sNap jela pe de depan mate ek!!! hEhEhE...


MaCeh Ek,jGn Segan2 dtg laGi...hUhUhUhU...

p/s: k'la,dh kat kul 11 malam...ari neh seharian kuar,penat satu badan...
tIdO lu r,sOk pepagi nak berjemaah semayang subuh kat masjid lak...
So,jumpa lagi la ek!!!

TaTa sUmE...
Assalamualaikum!!!










Monday, May 17, 2010

Mandi sg. kat Ulu Yam...sOnOk GiLeR wEiH!!!


Salam to u Olls...
Salam satu MALAYSIA!!!
Pekabo koWang sume weih???

Hurm,ari neh genapla dua mggu kay x berblogging...
Since balik dari jenjalan ngan buah hati tersayang...
Bukan pe,lately terlalu bz ngan keje...
Nak wat report lg...adush!!!
Alhamdulillah,sumenyer dh selamat...

So,skang neh ley r sambung balik m'update story2 yang agak sudah
lapok neh...wakakakakakakakaka!!!
Kowang ngat x,kay penah bgtau nak story sal mandi sg. ngan
Bee ari tuh...hah.ni nak story la...*wink*wink*

Hurm,kiteowg g sane ari tuh time cuti...
Sg. Ulu Yam neh kire femes gak la...
Amai gak family dtg mandi sini...View die pun agak oke jgak la!!
So,agak ramai jgak la owg kat situ...
Tp,time kiteowg sampai ari xde owg lg...
Just de owg jge parkir ngan owg jual2 je...

Sg. area Ulu Yam neh xsilap de banyak stage...
So,boleh pilih r nak mandi kat ane pun...
Kali neh kite owg mandi kat stage y pertama...
Dah serik ase nak mandi stage yang kat atas tuh...
Penah kehilangan barang lam kete Bee...(sedey ngat ase)
Kay ilang satu beg baju n Bee ilang wallet...
Sadis Tol PENCURIK neh. Dah xde keje len ke??
Kete owg pun nak pecah masuk!!!

B*D*H Tol...agak2 la nak curik pun...
Yang jage tmpat pun x amanah...
Owang dh bayar tuh,jage la harta owg tuh...
Huhuhuhuhu,Gewam Tol!!!

Asenyer kiteowg sampai dalam kul 8 lebih gituw...
Agak ketar jugak la nak masuk berendam 2....hehehe
Al-maklum jela,sesangat sejoOkk wOooo!!!

K'la,kat sini de la beberapa pics...
So,let them speak the moments... *_*


Oit Bee,men sembur2 lak...cam bebudak kikicik aje...
ahakss!!


Babai Shayang...Bee pg swim dulu ek!!!


Hihi,swim2 ngan Bee Buchuk...
hahahahaha...


Bee duk diam2 atas batu tuh ek!! Shayang lak nak pg swim sowang2...
Jangan kaco oke!!!


PEACE!!!
For Bee n Me!!! Ahakkss!!!


Hahahahahahaha....
Oit2,de hati nak kejo owg ek!!


Huhuhu...Indahnyer ciptaan ILAHI!!!


Hehehe,Omenyer....
Bee,awat wat muke camtuh!!! Nak mOgok ngan shayang ek!!!


Eeeeee,Bee agak tidak senOnOh!!
Shayang nak ke?? Amek r satu kat shini....Erm,namo la....hahahaha....


Cantik'n view die???
Kowang de mase dtg la shini...Tempat die bersih sgt...
Kowang mesti enjOy sgt...


K'la,nanti de mase kay update lagi okellss!!!
Tata,salam sume....
Babai!!!