Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Friday, December 30, 2011


Salam 1 Malaysia To All Bloggers!!!

Fuuuuuuuhhhhhhhhhhhh....Wah, berhabuk tol dh blog kay neh!!
Bape lame dah tak jenguk neh...alahai, sian tol!!!
Sowi la, sepanjang 3 n 4 bulan neh kay bizi je memanjang. Al-maklum la, pencari rezeki yang gigih la katakan...hihihi...

Sedar xsedar, sok dah nak masuk tahun baru.....TAHUN 2012!!!

Korang ade azam baru ke?? Azam tahun neh sume dh terlaksana ke blom??
Xpela, yang penting azam yang tak dapat dilaksanakan tahun neh kita bawak jela ke tahun depan...xde salahnye pun kan??? Xgitu kengkawan??? hehehehe...

So, malam neh ke mana korang sambut TAHUN BARU??
Erm, kay kat rumah jela tengok jiran2 men bunga api...huhuhu...
Penat balik keje, xde mase nak ke mana2...hahaha...

Tahun depan, banyak jugak azam kay...harap2,sume la terlaksana...
Harap2, kenangan akan datang akan lebih manis memorinya dari memori yang kay dapat untuk tahun neh!!






SO, HEPI NEW YEAR 2012 to ALL MY BELOVED BLOGGER!!!


See You Again...

MuuuOOxxx..

Friday, August 26, 2011

Hari Raya Bakal Tiba Plus Kemerdekaan Juga!!!

Salam lebaran kepada sume2 blogger yang aktif atau yang tidak aktif. hehehe...
Sedar tak sedar sudah hari ke-27 kite menjalani ibadah puasa. Bermakna, kurang dari 3 hari lagilah kite bakal menyambut Hari Raya. Itupun, kalau jd la raye hari selasa....ngee3!!
Korang sume dh siap beli ke persiapan raye?? Mesti ujung2 minggu camneh la ade sesetengah golongan membeli barangan keperluan di saat2 akhirkan?? Lagi satu mesti la korang nak ambil kesempatan bile barang2 murah jugakkan...

Setahu kay la, xkire kat mane2 tempat bile dh jual keperluan raya tuh seperti pakaian, kasut, tudung, kuih raya mesti da sale gile gaban kalau time last2 pose camneh. So, tempat kat keje part time kat parkson pun xkurang jugak salenyer...ade brand sampai less 20%+10% la, 50%+40% la...korang pikir la bape harge kalau camtuh punye less...memang murah giler lah!!

Semalam, xtau mane datangnyer manusia sampai dalam parkson tempat kay keje tuh, ramai giler orang. Dah siap berlaga2 bahu lagi promoter ngan customer. Kaunter pembayaran toksah cakap la kalau xberatur panjang tuh. Mau tercabut gak kaki dek tunggu turn lame ngat. Padahal nak bayar baju selai dua jew. So, kalu korang nak shopping kat mall tuh time cenggini pegi la ramai2, boleh bayar bundle...kekekekeke!!!

Kay pun perasan jugak, 1s pose dulu da jugak orang shopping. Tapi, xdela seramai neh kat bahagian men n ladies b'coz memula dulu parents x beli lagi baju utk dorang tp beli utk anak2 dulu. Remaja pun xde sangat time minggu 1 n ke-2 tuh. Skang neh la mase dorang lak membeli baju raya. Dalam sibuk2 tuh, banyak btol kes budak2 ilang dari pandangan ibubapa. Ade la jugak budak2 yang nangis cari mak bapak. Sian kay tgk dorang, mak bapak x peduli dah kalu dh cari baju raye...hehehehe..sibuk pulak kaunter servis nak buat announcement anak2 yang ilang. Plus dh la sibuk ngan customer nak tebus baucer...alahai....

Semalam en.bee kay tuh dah selamat tiba di kampung halaman. Erm,ntah ape la die tengah buat tuh. Cari baju raye la kot, hehehe... Teringat momentos last year waktu cari baju raya same2...wah,mmg syiok giler la jenjalan kat JALAN TAR tuh,ngee3!! Rambang mate weh!! Tahun neh dh xboleh cari baju raye same la b'coz kay dah keje kontan...huhuhu...

Xpela, akan datang nanti boleh jugakkan abang?? hehehehe...
Before pose ari tuh, en.bee i da datang sambut bufday same. So, sempat la die banje kat sini. Maceh abang coz bagi perhatian. Lenkali banje lagi k, ahakksss!! Time kaseh jugak untuk munge yang cantek tuh k...hehehe...


ngan abangku sayang....cayang kamo laling!!




Pic kat tempat car wash

cuci ngan mesin, ley r duk dalam bercinta...ahakss!!



Pose maut untuk abe...hik3!!


makanan kay...cedap x weh?? hehehe...



Abang punye pesanan dah sampai...

ceeeeepat mamam!! hehehe..


K'la, sampai di sini dulu coretan n3 untuk kali neh...SALAM LEBARAN SEMUA!!

Neh entry terakhir bulan RAMADAN. Jumpe lagi next entry pas raye k....sayang korang sume!!!


p/s:dalam beraya jgn lupa kibar jalur gemilang di musim perayaan neh!! korang lupe ek kite sambut MERDEKA pas raye ek!! hehehe...


SEE YOU AGAIN!!

Salam Aidilfitri, Maaf Zahir Dan Batin & Salam Kemerdekaan yang ke-54...

Salam....










Monday, August 22, 2011

BuFdAy GiRlZ DaPaT mUnGe La....nGeE3!!!

Wah!! Betapa terkezutnye ati neh bile tibe2 nampak munge atas meja opis kay....ngee,sape bagi tuh??? hik3...
Sape lagi kalau bukan my bee yang kasi...hehehe. Ari tuh bufday kay, xsangka lak dapat munge time bulan2 pose neh. Bufday kay 11 ogos ari tuh...hehehe...thanks abg!!



tengok!!
cantikkan jambangan munge neh...hehehe



pose wif my beautiful flower...

sangat cunnnss keduanya...hak3!!


dalam kete ketika di bawa pulang....lalalalalala...


Ari neh dah 23 ari kite berpose'n...kurang dari seminggu lg kite sume bakal menyambut ari yang mulia neh. Ari yang bakal kite raikan setelah berjaya melaksanakan ibadah pose selama sebulan. Xsabar rasenyer nak sambut HARI RAYA AIDILFITRI....lalalala..


p/s:Korang sume pose x ari neh? hehehehe...

Friday, August 05, 2011

RamaDhaN hArI kE-eNaM sUda!!!

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik dh nak masuk seminggu kite sume berpose.
Hari neh dah masuk hari ke-enam kite sume menunaikan rukun islam yang ketiga tuh...
Harap2 tiada kesulitan utk kite sume menghabiskan puasa selama sebulan neh...AMEENN!!

Erm, korang sume pose x ari neh???
Hehe, ke dh ade yang ponteng??
Bagi sape2 yang dalam keadaan darurat yang tidak mampu berpuasa tuh xmengapalah.
Xlarat nak berpuasa'n, tp jgnlah disengajakan plak...( korang xpose skang, nanti kena ganti jugak..hihihi ).
Semoga kite same2 dapat mengaut pahala yang berlipat kali ganda dalam bulan RAMADAN AL-MUBARAK neh!!



Salam Ramadan & Selamat Berterawih Sume!!!

Senyum Selalu & Hargailah Bulan Puasa Yang Datang Hanya Setahun Sekali...

Banyakkanlah merebut PAHALA di bulan mulia neh, dan JAUHI dosa seboleh2nya!!!



p/s: jgn xpegi terawih okey...jumpe lg...see yeah!!

Friday, July 29, 2011

sOmEbOdy Is LeAvInG,rAmAdHaN iS cOmInG...

Salam sume...korang pekabo,sihat ke??
Telah berlalu hari, minggu, dan bulan. Sedar atau tidak, kita semakin mendekati bulan yang penuh kebaikan, keberkatan, dan rahmat. Bergema di serata dunia doa orang-orang yang beriman...

Allahumma Ballighna Ramadhan. Doa yang diwarisi dari kekasih yang dicintai Rasulullah S.A.W..

Allahumma Ballighna Ramadhan. Inilah doa yang diulang-ulang oleh Rasullullah S.A.W apabila mendekati bulan yang mulia ini. Diriwayatkan bahawa apabila tibanya bulan Rejab, maka Rasulullah akan berdoa 'Ya Allah, berkatilah kami di bulan Rejab dan Sya'ban, dan sampaikanlah kami ke bulan Ramadhan'( Riwayat Al-Bazzar, At-Thabrani, Al-Baihaqi ).


So,camner korang sambut kedatangan RAMADHAN???
Same2 lah kita hayatinya...
Korang sume pose penuh Okey...jgn PONTENG+MALAS lak...ngeeee...



p/s: nak berdating dulu ngan en.bee ari neh...kui3!!!

see yeah!!

Thursday, July 28, 2011

Si CaNtEk LaGi MaNis DaLaM tEmA bOlLyWoOd...hIk3!!!

Tajuk n3 xhengat...hahahaha..
Cantek x saye??? hehehe...
Ini cerita dinner for my 'convo' ari tuh...
Bukan selalu dpt bersakan camneh....lebih2 lg dpt ber'dinner+dating' ngan en.bee...
Tema jugak boleh tahan.
Pening jugak nak bergaya camner...hehehe...
Mule2 ngat nak pakai sari...pk2 balek cam Over plak....
So,decide pakai baju punjab jela....cam okey je...hik3!!
Cari punye cari, jumpa satu kat KAMDAR.
Cantek jugak, itam+coklat...hehehe..
So,pe lg...kay sambar jela...
Takot dtg balik nak beli, xde plak...huhahuhahuha...


So,part pakaian dh setel...Skang part mekap lak.
Xkan nak touch-up sendiri, bukan ler pakar sgt...huhuhu...
Search kat tenet jumpe la satu web neh...
Korang nak tgk, klik kat SINI...
Superb xsuperb touch make-up by kak vee neh, korang nilai la sendiri ek!!!
So, korang tgk la hasil yang memang debOom dari kak vee...
Mmg puas hati giler la...BERBALOI!!! hehehe...


Tarraaaa...sweet x??



Wif my en.bee...


Wif kak vee, cantek'n die...
Kak vee pun sgt ramah orgnye even baru 1st time jumpe...


'me' in punjabi...



PEACE from us...


the pics i really2 like...

so COMEYLIOUS both of me!!!

nak muntah, sila pergi jauh2...hahaha...


cik mazida...sgt cuns kamo....

'single lagi neh'

mau try kah ngorat???hehehe...

manja btol kamo cyg...nanti jeles my en.bee xtau...hik3!!


"LOVING COUPLE"


last part posing from both of ida's...

ida, me n eiyda...LOVE BOTH OF you...


p/s: nanti nak post n3 sal pose lak...tggu k...muahahahaha....

Tuesday, July 26, 2011

KegEMbIrAaN KaMi JeLaS tErPaNcAr....

Haaaiisshhh...tajuk n3 memang xleh blah...hahaha...
Macam n3 pengantin baru lak...hik3!!
Terkejut ke?? Nge3!!

Xdela u olls...juz kay nak upload gambo yang xleh ari tuh jew....
Kat sini de la bpe pics yang kay nak kongsi ngan korang.
So,enjoy it!!




Lega ase hati bile dh lepas amek scroll..fuhhh!!


Tgk, gembirakan muke kami2 sume!!!
Excited neh nak naik pentas...


Wif my lovely mum...LOVE YOU,CIK!!


Ngan Ayah, Cik n Adik...
Angah ngan Sein xdpt dtg bab de hal...
Xpela, at least de jugak ahli kuarga yang neh...hehehe...

Wif another my lovely person prince...
En. Bee...muahahaha!!!



Time rehearsal neh...


Tgk la muke cute's kami neh...xsbo menunggu hari bahagia...hik3!!


Last part, posing dari kami's y cun2 gitu...

Aaauuwww....cHow...


See you next n3 sal my dinner!!!
MuahAhahaha....

Tuesday, July 19, 2011


mY GrAdUaTiOn DaYs... FiNaLlY!!


Salam semua...
Fuuhh,fuuhh,fuuhhhhhh......
Perghhh,berhabuk giler dah blog kay neh!!!
Lamer giler seh xupdet n3 kat sini.
Sowi la sume, bizi sesangat lately.....semenjak bikin 2 keje neh.
Siang keje opis hour, malam lak wat keje part time...
( ley jd superwomen cenggini...ahaakkss )

Inilah rutin harian kay skang neh, hehehe...
Bile jadi gadis bujang cam neh lah gayenyer, xreti nak duk diam.
Aktif semacam jew...hehehehe...
Masa hidup bujang neh la, bley cari wet lebih sket
( utk belanja kawen la...hOhOhO )
Sok2 dah nikah ngan en.bee, kenalah duk umah layan si dia...aHakkss...
Okey lah,panjang giler dah kay mengarut neh...hehehe...
Berbalik pada tajuk n3 kat atas tuh, sajew jew nak share ngan korang sal hari yang sangat bahagia tuh...ngeeeee...!!!!
Dah lame sebenarnyer kay grad...Tapi,biarla nak citer jugak....hehehehe.
( Org bizi mmg camtu, citer dh basi baru nak share...hik3.... )



Alhamdulillah, tanggal 14 MEI 2011 selamat lah kay bergelar 'graduan'.


Excited jugak time 1st time pakai jubah n amek scroll atas pentas tuh.
Bangga giler pun ade jugak time tuh...
Yelah, belajar 3tahun bersengkang mate siang malam nak dpt CGPA yang bagus tercapai jugak n nampak jugak hasilnyer...
Bangga sangat kedua org tua kay.

TERIMA KASIH CIK N AYAH!!! MUAHH, LOVE BOTH OF YOU SO MUCH!!!

Ini pics kay yang cun2 nak share ngan korang...ahakkss!!!

Korang layan la okey!!!



p/s: aduyai,xleh nak upload gambo lak...lenkali la kay masukkan ek!!!
see you all again....papai!!

Sunday, February 13, 2011

Kesian tol!!!

salam satu MALAYSIA sume...ahakkkssss!!!
hahaha,tajuk n3 nape gitu??hehehe...xde pape pun. cume nak mengabO ari tuh dapat jumpa bakal mak mertua kejap jew...
xdapet nk borak lelame. minum2 pun x sempat...huhuhu...
mak bee gerak dari raub pepagi lagi before subuh. so,smpai la lam kul 8 tuh. kul 8.30 dh masuk lam opis bab kursus dh nak mule...
kalu di ikotkan, mak bee nak bermalam sehari sebelum kursus tuh. tp,ayah bee lak xsihat. nak wat gOne la kan. lenkali la dpt beramah mesra n bermanjaan ngan mak my bee tuh...ekekekeke!!

jumpa mak punye anak, tetibe rindu kat anak...ahakkksss( nak mengeli sket )

p/s: bee...bile nak date??? dh lame xjmpe neh...ngeh3!!!

Wednesday, February 09, 2011

kali kedua!!!

hik3!! pe yang kali keduanyer??? jeng...jeng...jeng
nak bagitau jew, sok nak jumpa bakal mak mertua...hehehe...
beeeeeeeeeeeeeeeeee, jangan jeles ekOy???hahaha...

berdebOr ase...biarpun pernah jumpa dulu...ahakss!!


p/s: sok kay post balik lanjutan n3 neh okey...ekekekeke!!

byeeeeeeeeee....


Monday, February 07, 2011

Yeayyyyy, dapat angpau lagik!!

ihsan dari en.goOgle jew...
xde mase la nak amek gambO segala...hehehe...


ellooooo....
nak bagitau je neh, kay dpt angpau lagik! ekekekeke, ngade sunggoh. pepagi lg bos besar and beso kecik bg angpau. ngatkan xdapat dah memandangkan kay staff baru, tapi dapat jugak. ini la namenyer rezeki!!! hehehe....

korang ade ke??? hik3,wat ayat jeles lak.

p/s: nak beli ape ek ngan wet angpau neh!!!

Wednesday, February 02, 2011

Double 'Prosperity'!!!


ari neh, kay kena keje. tp xpela, halfday je kan. memula ase malas gak nak g. tp, bile pk2 balik bek pegi mane la tau dpt pe2 ke sempena 'CNY' neh. angpau dari bos ke....ekekekeke.

masuk je noon, under bos kay tye...korang nak makan pe lunch neh?? kiteowg pelik r. then tye balik kat bos. bukan ke ari neh halfday, jap g kiteowg nak balik r. hahahahaha, boleh ke selamber jawab gtu?? lantak la!!! then, bos ckp r....'saya tau la korang nak balik dh, tp neh saya mau belanja korang sume'......

hah!! yeke neh??? ape lg, MC'D la...hehehe....

hehe...balun la kami set neh. sowi la ilustrasi TIPU dr en gOogle.
xsempat nak snap gambO btol. sampai2 kat opis terus je ngap!!!

habes dah citer sal banje membelanje neh n pewot dh hepy kekenyangan, kami pun pe lg mau cabut la. ahakkkss!! sampai je pintu opis, manager kiteowg ngah bagi ANGPAU kat sume staff. kami pun x terkecuali la dpt la jgak...hOoooreyyy!!!

bape ek die kasi?? haha,mane boleh kasi tau...rahsia la...kui3!!!
boleh r banje time bercuti nanti...


utk korang sume n my bee...selamat bercuti!!
kay nak balik kampung...'OVERSEA GITU'.....(galop sungguh : )


p/s: bos BESAR kedekut, xbagi pun ANGPAU kat kite owg...ahakkksss!!!

Tuesday, February 01, 2011

Dapat sudah GAJI...hoooreeeyyyyyy!!!

ihsan dari mr.gOogle...hehehe

alhamdulillah, dpt sudah gaji utk bulan lepas...kalau la di atas tuh gambar kay, dah gaya cam orang kaya lak. ekekekekeke!!! setelah hampir sebulan menunggu, dpt jugak la imbuhan dari hasil kerja gigihku. hehehe...

tp, ape yang penting sal gaji neh...kena bayar PTPTN dulu. nanti xpasal kena blaclist lak. hahaha...selebihnyer kena la mula menyimpan. nanti xleh KAWEN lak...kui2!!


p/s:ntah dapat ke tidak bonus tahun baru cina neh...ahaakkksss (lelebih pulokss!!)

Monday, January 31, 2011

Gastrik ke neh???



erm...ntah nape la bgn je tido pg td tetibe ase kat pinggang belah kanan neh sakit. ase cam di tusuk2 jew...huhu: ( xpenah lg ase camneh...gastrik kah aku??

sakit2 pun, kena gagahkan diri gak g keje. duk lepak kat umah pun kebosanan jugak. dalam ati ase, jap2 ag die xsakit dah kot. sampai je opis sakit dtg ag. yang xmenahan tuh bile time die menusuk tuh...aduyai!!! dh xmenahan tuh, round la satu opis tye kengkawan kat tmpt keje kot2 ade yang penah jd camneh ke. kalu bernaseb bek, dpt la ubat tahan sakit dr sesape.

tye la kak ina n kak emma, dowang ckp gastrik la tuh. hah, nape lak kena gastrik??? b4 dis xpenah dpt pun. then,dowang sakan duk gelak kat kay. erm, tuh dh salah cara DIET la tuh. laaaa...gara2 DIET ke kay dpt gastrik. hurmmm, nape la boleh jd camneh!!! salah kay la, bukan salah sesapa...huhuhu

dh tau itu gastrik, berlari ngan opismate lynn p 7eleven cari menatang tahan sakit neh...
neh la GAVISCON LIQUID...
ase die xbest pun bg owg yang payah makan ubat segala cam kay neh...huhuhu


lepas dh makan tuh, seketika die dh xase sakit lagi.
ALHAMDULILLAH!!!balik jew dari keje, citer la kat my bee bOut de c2atiOn.
pe lg, sekarung di bebelnyer...

waaaaaa...xmo la kena marah lg...

"dah xmo kena marah len kali dengar la ckp orang. nak DIET tuh DIET la, tp jgn sampai xmam langsung", bebel my bee macam mak nenek....hahahaha

ORYTE LA MUNTAT!!! Hik3!!!

p/s: ngat ye kengkawan...kalu nak berdiet boleh, jgn sampai xsentuh nasi langsung. xnak makan byk, makan sket pun dh memadai. jgn sampai jd macam kay okess!! hehehe...




Sunday, January 30, 2011

Bloglist Anastasyea Bulan Februari 2011


tengah dok membelek blog2 kengkawan yang len, terbelek lak blog cik Anastasyea neh. cik Anastasyea buka segmen bloglist lak bulan februari. cam best jew bunyinyer...nak masuk jugak la. xrugi pun kan kengkawan?? lagipun ari neh dh last ( 30 Januari till 12.00pm )

so, kalu kengkawan de terbace blog kay b4 12pm kang sal n3 neh, ley r join skali... neh syarat2 y kena korang ikut. x susah pun, korang tgk r kat bawah tuh...hihihihi!!

Pertama... Buat satu post pasal segmen ini dengan tajuk 'Bloglist Anastasyea Bulan Februari 2011' Kemudian masukkan gambar header kat atas tu supaya blogger yang belum mengenali saya .. boleh kenal. Bak kata peribahasa .. tak kenal maka tak cinta! ..

Kedua .. Create satu link ke blog ini. Bukan dua dan tiga .. hanya satu sahaja. Tapi kalau rerajin nak letak sepuluh pun .. cik anastasyea tak kisah. Lagi suke ada la! hehehe...

Ketiga .. Pastikan anda meletak link blog ini diexchange link ataupun bloglist blog anda. Nanti kalau cik anastasyea datang check dan link tersebut tak ada .. maka secara automatik .. penyertaan anda digugurkan!

selamat mencuba kengkawan!!!

Saturday, January 29, 2011

nAk pEgi MaNe Ek cUtI aRi NeH!!!


salam ari minggu sume!!!
korang mesti de plan nak g mane2 time cuti cam neh'n?? mungkin ade jugak yang dh cuti panjang sempena CNY neh..!!! wah, syok la korang yang dah start cuti 2 kan....uhukksss, jelesnyer : (

erm, kay blum cuti lg. rabu neh bawu start cuti. tp, kena keje lak halfday. aduyaiiii, nape la xcuti teruskan. ermmm, bos neh pun satu. huhhh!!! nak lelebih kang die kate lak...ini raye saye ke raya awak...hahahahaha,memacam la bos kay neh. HIk3!!!

cuti ujung mggu neh pun duk umah jew. xtau nak g mane. cuti panjang nanti xtau la nak g mane. family kay ajak balik kampung belah ayah. tuh pun sebab nak tgk pak cik yang dh beransur sihat dari sakit kemalangan. erm, sian tol die...nak pg aji bape ari je lg ari tuh, ALLAH uji die dgn dugaan camneh. banyak2kan bersabar la pak cik ek!!! mungkin de hikmah sume neh berlaku.

kepada yang nak keluar jenjalan ari neh ngan kengkawan or insan tersayang...berhati2 la...
skang musim ujan agak xmenentu. lepas CNY kot baru ujan akak reda...

see u all again in the next entry!!! cHow...hehe


salam ujung mggu!! : )

p/s: nak keluar ke x?? cam nak keluar....layan movie KHURAFAT pun best gak neh!! hehehe..



ase nak menjerit jew kat panggung!! ahakss!!!


Friday, January 28, 2011

wHoAaaaaa, lAme GiLer XuPdEt CiTeR!!!



fUuUhHhHhH...berhabuk giler blog neh....


almost 4 month kay xjenguk blog neh. kesian tol 'die' tuan die xjenguk2 pun. ari neh baru ase ajen nak menaip. akhir2 neh,ntah nape la malas bebenor ase nak taip citer2 seharian. tuntutan keje seharian buat xde mase nak menjenguk ke alam blog neh...huhhh!!

banyak memori2 y indah2,serta pahit dan masam dah terlepas nak berkongsi kat sini...NY pun sampai xsempat nak wish kat korang kan?? xpela skang dh masuk tahun baru, tahun 2011 nak jadi owg y paling ajen updet citer2 best ari2...korang xbosan nak dgr kan?? hehehe...

ari neh nak masuk 2 bulan dh kay keje kat tmpt baru. so far,ok la tmpt keje neh...BEST GILER!!! all my opismate sumenyer havoc2 n otai2...best giler join pale dowang tuh...hehehe!!! dah puas keje key ell, sengaja balik kontan nk cri pengalaman len...kat sini kay keje under perodua. ok la, dari xde keje. zaman sekarang dh xleh nak memilih even kay ade pendidikan tinggi. biler pk2 balik,btol jgak. mungkin blom ade rezeki kay nak dpt keje kerajaan. hurm,tggu jela...maybe rezeki ade bile dh ade anakkan??? MUNGKIN LA...sume tuh keje yang di atas.


ok, jumpe lg di post akan dtg!! selamat bekerja...