Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, January 21, 2014

Honeymoon : Krabi

Dalam bas ( Kl Sentral - LCCT )


Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Hai korang, sihat ke? Hehehe...

Tengok tak tajuk entry kat atas tuh? Hehehe, neh la yang kay nak citer. Memang dah basi pun story neh. Tapi xpela, sekadar nak berkongsi je pengalaman kat sana. Mane la tau kot ade sape-sape nak tau cara nak pegi sana atau nak tau tempat-tempat menarik yang boleh korang pegi semasa berada disana. Bukan setakat pulau- pulau yang cantik je, banyak jugak aktiviti yang boleh kite buat. Jangan risau, nanti kay kongsi ek...hihi...

P/s: Nanti kay updet entry ikot part ok...senang skit korang nak baca. Hehehe...

Tuesday, January 14, 2014

Kehidupan Indah Setelah Bergelar Isteri ;-)




Assalamualaikum semua :-)

Hyeeee...after long time duduk menyepi, now I'm back ;-).  Rindu bebenor rase nak menaip entri setelah berkurun lame berdiam diri...hehehe. Tak sibuk mane pun kehidupan kay setelah hampir 5 bulan bertukar status sebagai isteri kepada seorang suami yang sangat penyayang ni...heee. Cume after dh married neh kehidupan bujang @ solo dulu banyak dah berubah:-P. Dulu bercinta jarak jauh,skang dah duduk sebumbung sebilik sekatil semeja:-) dan sentiasa ade depan mata. Dulu time duduk jauh selalu bergaduh, skang dah duduk sama takde ape pun nak di balahkan. Dulu pikir makan pakai kite sorang je,skang dah kena pikirkan suami skali. Hehehe....Sangat hepiiii:-D...Mudah2an cinta & kasih sayang kami kekal hingga jannah<3 div="">

P/s: banyak benda kay nak kongsi kat sini. Tggu mood kay datang balik ek. See yeah!!<3 div="">

Friday, October 18, 2013

Alhamdulillah...Dengan Sekali Lafaz!!

Salam...
Lame betol xupdet entry kat sni...hehehe
Btw, kay & suami dh selamat disatukan...
Doakan kami berkekalan ek...mudah2an. Aminnn!!

Wif kesayangan hamba...

Monday, June 17, 2013

Debaran Kian Terasa....Hihuhihu....Hahahaha...

Salam 1Malaysia semua...
Korang semua ape khabar? Harap sihat la ek...hehehe.
Bajet ramai sangat orang bace blog die...hihihi...
Xkisah lah tu  kan....
Kalu ade orang bace,time kasih la. Kalu xde xpelah, xkecik ati pun...lalalalala...

Diam xdiam sekarang mase sangat cepat berlalu kay rase...
Tengok, lagi 2 bulan je kay bakal jadi isteri kepada my Mr.Right...huhu...Insyaallah.
Harap-harap semua persiapan berjalan dengan lancar.
Amiinnnn...





Tuesday, June 11, 2013

Bunge Telor Kertas Tisu....



Salam 1 Malaysia...hehehehe...
Haish, korang buat ape tuh? 
Meh la tengok bunge telor kay neh. Xlawa pun, tp saje nak tunjuk. hahaha...

Korang layan la ek...pic yang xley upload semalam...hihihi...



Taraaaaaa....bunge telor warna biru dengan purple.



Naseb baik la skit je buat, kalu banyak xtau la...ngeee

 

Cantek x? Heeeuuuuwwwww....
Sengaja pilih warna garang coz pelamin nanti warna die smooth....

P/s : Sekarang tengah cergas DIY my veil nikah.... c yeah, tata....

Monday, June 10, 2013

Sekejap je mase berlalu...tujuh bulan sudaaaa....

Salam korang...
Ape khabo sume? Haishh, lame giler kay xupdet blog since bertunang ari tuh kan...Hurm, busy ape la sangat agaknyer...hihi...

Ape yang tujuh bulan tajuk kat atas tuh???
Untuk korang yang xtau, ari neh genap sudah tujuh bulan kay jd tunangan orang. Tujuh bulan tuh jugak lak blog neh berhabuk tanpa sebarang cerita. hehe...

Sekejap je kan mase sekarang berlalu. Sedar-sedar, xlame dah kay nak jadi isteri orang...
Yabedabedoooooooo!!!
Sebenarnyer, kay diamkan diri seketika bukan sebab ape...tp, banyak keje DIY yang perlu kay siapkan. Sekarang, kay baru siapkan bunge telor sendiri. Saje nak try buat bunge telor sendiri untuk hari bahagia nanti. hihihi....Buat pun xla banyak, sekadar untuk bagi kengkawan yang datang ngan pihak sebelah lelaki jew...

K'la,nanti kay updet gambo bunge telor k...skang xley upload lak...huhu...


 Bersama incik tunang...mr.aiman...hihi...


Friday, November 16, 2012

I'm Officially Engaged!!

Salam...
 
Fuh! lama gila x updet my personal blog ni..sorry ek dear, hehehe...
Alhamdulillah, syukur...majlis pertunangan yang dirancang minggu lepas berjalan dengan lancar. Walaupun majlis tuh lambat dari mase yang ditetapkan, tp kay tetap bersyukur sebab sekarang kay dah jd tunang org...hihihi...
 
Pagi tuh duk siap2 mende yang patot kat umah. Tido xcukup tuh toksah cakap la...belum lagi time kawen nanti...hehehe. Tengah duk siap mengemas tuh, ralit pulak sampai xsedar yang kak giey nak sampai dah. Kak giey neh yang mekap untuk kay tunang tuh. Mekap die toksah cakap la, memang superb...memang kay puas ati giler. So, pada sape2 yang duk kuantan tuh nak pakai servis kak giey neh korang boleh la contact die kat sini: ( akak neh freelance make-up )
 
1 ) Website
 
 
Kak giey tuh sampai awal dalam pukul 11 coz die ade 2 lagi tempat len nak mekap...Siap2 mekap tuh, debor lak tunggu rombongan meminang neh...Kak giey siap mekap dalam 12.30 camtu, rombongan lak sampai kat pukul 3. Korang boleh bayang x bape lame kay tunggu. Naseb bek la mekap xcair, hehehe...Nak buat camner, adat la orang datang dari jauhkan??? Kalu ikut perancangan rombongan sampai dalam pukul 1.30 camtuh. Tapi,disebabkan dorang berpecah tuh yang ade yang sesat nak sampai sini...Tapi, alhamdulillah semua dah selamat...
 
 
So,let them speak the moment : )
 
 
I'm now officially engaged with Mr. Aiman...
10.11.12...wink...wink : )
 

Hihi...Pelamin yang kay DIY sendiri...
Barang2 pelamin tuh kay sewa dengan kak Zara...
So, kalu korang rase nak wat pelamin bajet murah n decorate sendiri,
boleh la contact kak Zara tuh kat Facebook...
Pakej yang kay amek tuh rm150 je, berbaloi-baloi...
( Self pick-up + D.I.Y )
 

Debor time sarung cincin...
Bakal mak mertua kay...hihihi...
 

Wif my lovely parents
Love Cik & Ayah so much!!
 
 

 
Last but not least...our pic together...hehehe
Doakan kebahagiaan kami sampai ke jinjang pelamin ek..
InsyaALLAH...amen...