Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Monday, January 31, 2011

Gastrik ke neh???



erm...ntah nape la bgn je tido pg td tetibe ase kat pinggang belah kanan neh sakit. ase cam di tusuk2 jew...huhu: ( xpenah lg ase camneh...gastrik kah aku??

sakit2 pun, kena gagahkan diri gak g keje. duk lepak kat umah pun kebosanan jugak. dalam ati ase, jap2 ag die xsakit dah kot. sampai je opis sakit dtg ag. yang xmenahan tuh bile time die menusuk tuh...aduyai!!! dh xmenahan tuh, round la satu opis tye kengkawan kat tmpt keje kot2 ade yang penah jd camneh ke. kalu bernaseb bek, dpt la ubat tahan sakit dr sesape.

tye la kak ina n kak emma, dowang ckp gastrik la tuh. hah, nape lak kena gastrik??? b4 dis xpenah dpt pun. then,dowang sakan duk gelak kat kay. erm, tuh dh salah cara DIET la tuh. laaaa...gara2 DIET ke kay dpt gastrik. hurmmm, nape la boleh jd camneh!!! salah kay la, bukan salah sesapa...huhuhu

dh tau itu gastrik, berlari ngan opismate lynn p 7eleven cari menatang tahan sakit neh...
neh la GAVISCON LIQUID...
ase die xbest pun bg owg yang payah makan ubat segala cam kay neh...huhuhu


lepas dh makan tuh, seketika die dh xase sakit lagi.
ALHAMDULILLAH!!!balik jew dari keje, citer la kat my bee bOut de c2atiOn.
pe lg, sekarung di bebelnyer...

waaaaaa...xmo la kena marah lg...

"dah xmo kena marah len kali dengar la ckp orang. nak DIET tuh DIET la, tp jgn sampai xmam langsung", bebel my bee macam mak nenek....hahahaha

ORYTE LA MUNTAT!!! Hik3!!!

p/s: ngat ye kengkawan...kalu nak berdiet boleh, jgn sampai xsentuh nasi langsung. xnak makan byk, makan sket pun dh memadai. jgn sampai jd macam kay okess!! hehehe...




Sunday, January 30, 2011

Bloglist Anastasyea Bulan Februari 2011


tengah dok membelek blog2 kengkawan yang len, terbelek lak blog cik Anastasyea neh. cik Anastasyea buka segmen bloglist lak bulan februari. cam best jew bunyinyer...nak masuk jugak la. xrugi pun kan kengkawan?? lagipun ari neh dh last ( 30 Januari till 12.00pm )

so, kalu kengkawan de terbace blog kay b4 12pm kang sal n3 neh, ley r join skali... neh syarat2 y kena korang ikut. x susah pun, korang tgk r kat bawah tuh...hihihihi!!

Pertama... Buat satu post pasal segmen ini dengan tajuk 'Bloglist Anastasyea Bulan Februari 2011' Kemudian masukkan gambar header kat atas tu supaya blogger yang belum mengenali saya .. boleh kenal. Bak kata peribahasa .. tak kenal maka tak cinta! ..

Kedua .. Create satu link ke blog ini. Bukan dua dan tiga .. hanya satu sahaja. Tapi kalau rerajin nak letak sepuluh pun .. cik anastasyea tak kisah. Lagi suke ada la! hehehe...

Ketiga .. Pastikan anda meletak link blog ini diexchange link ataupun bloglist blog anda. Nanti kalau cik anastasyea datang check dan link tersebut tak ada .. maka secara automatik .. penyertaan anda digugurkan!

selamat mencuba kengkawan!!!

Saturday, January 29, 2011

nAk pEgi MaNe Ek cUtI aRi NeH!!!


salam ari minggu sume!!!
korang mesti de plan nak g mane2 time cuti cam neh'n?? mungkin ade jugak yang dh cuti panjang sempena CNY neh..!!! wah, syok la korang yang dah start cuti 2 kan....uhukksss, jelesnyer : (

erm, kay blum cuti lg. rabu neh bawu start cuti. tp, kena keje lak halfday. aduyaiiii, nape la xcuti teruskan. ermmm, bos neh pun satu. huhhh!!! nak lelebih kang die kate lak...ini raye saye ke raya awak...hahahahaha,memacam la bos kay neh. HIk3!!!

cuti ujung mggu neh pun duk umah jew. xtau nak g mane. cuti panjang nanti xtau la nak g mane. family kay ajak balik kampung belah ayah. tuh pun sebab nak tgk pak cik yang dh beransur sihat dari sakit kemalangan. erm, sian tol die...nak pg aji bape ari je lg ari tuh, ALLAH uji die dgn dugaan camneh. banyak2kan bersabar la pak cik ek!!! mungkin de hikmah sume neh berlaku.

kepada yang nak keluar jenjalan ari neh ngan kengkawan or insan tersayang...berhati2 la...
skang musim ujan agak xmenentu. lepas CNY kot baru ujan akak reda...

see u all again in the next entry!!! cHow...hehe


salam ujung mggu!! : )

p/s: nak keluar ke x?? cam nak keluar....layan movie KHURAFAT pun best gak neh!! hehehe..



ase nak menjerit jew kat panggung!! ahakss!!!


Friday, January 28, 2011

wHoAaaaaa, lAme GiLer XuPdEt CiTeR!!!



fUuUhHhHhH...berhabuk giler blog neh....


almost 4 month kay xjenguk blog neh. kesian tol 'die' tuan die xjenguk2 pun. ari neh baru ase ajen nak menaip. akhir2 neh,ntah nape la malas bebenor ase nak taip citer2 seharian. tuntutan keje seharian buat xde mase nak menjenguk ke alam blog neh...huhhh!!

banyak memori2 y indah2,serta pahit dan masam dah terlepas nak berkongsi kat sini...NY pun sampai xsempat nak wish kat korang kan?? xpela skang dh masuk tahun baru, tahun 2011 nak jadi owg y paling ajen updet citer2 best ari2...korang xbosan nak dgr kan?? hehehe...

ari neh nak masuk 2 bulan dh kay keje kat tmpt baru. so far,ok la tmpt keje neh...BEST GILER!!! all my opismate sumenyer havoc2 n otai2...best giler join pale dowang tuh...hehehe!!! dah puas keje key ell, sengaja balik kontan nk cri pengalaman len...kat sini kay keje under perodua. ok la, dari xde keje. zaman sekarang dh xleh nak memilih even kay ade pendidikan tinggi. biler pk2 balik,btol jgak. mungkin blom ade rezeki kay nak dpt keje kerajaan. hurm,tggu jela...maybe rezeki ade bile dh ade anakkan??? MUNGKIN LA...sume tuh keje yang di atas.


ok, jumpe lg di post akan dtg!! selamat bekerja...