Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Saturday, October 27, 2012

Persiapan Pertunangan 1 : Hantaran

Salam semua dan Salam Aidiladha...

13 day to go...wink2 B

Dah xlame kay nak tunangkan, kejap je rase. Tapi, persiapan xsiap mane lagi...huhuhu...
Mane dengan nak DIY bantal hantaran sendiri lagi, gubah hantaran lagi...semua belom siap...hehehe...


Untuk first entri pasal bertunang neh, kay bagitau dulu la barang2 hantaran yang akan kay bagi dengan bakal en.tunang akan balas nanti...

Hantaran 5 Dulang ( Daripada Aiman untuk Kay )
Tema Warna :
Ungu + Putih
  1. Cincin pertunangan ( merisik + bertunang ) - 2 skali dapat, hehehe...
  2. Kain pasang (untuk dibuat baju pakai pegi keje, hehehehe )
  3. Sireh junjung + Separuh duit hantaran ( letak skali sbb nak jimat dulang, kekekeke.... )
  4. Coklat ( untuk di hentam pas majlis,haha )
  5. Kek ( juga untuk di hentam pas majlis, hehe )
Hantaran 7 Dulang ( Daripada Kay untuk Aiman )
Tema Warna: Turqoise + Silver


  1. Sirih Junjung ( mak kay nak tolong gubahkan )
  2. Fruit Basket( untuk dimakan la, ape lagi..hehe )
  3. Coklat ( untuk dimakan jugak )
  4. Kek (untuk dimakan jugak, untungla kamo banyak bende nak mam...hehehe )
  5. Sampin ( untuk dipakai masa akad nikah nanti )
  6. Sejadah ( untuk dipakai bersama...kekeke )
  7. Bahulu / Muffin / Akok / Donut Big Apple / Macaroon ( belum tau nak kasi ape, ngeee )
Ok la korang, nanti kay updet lagi ek pasal persiapan neh...hehe...tata...

Tuesday, October 16, 2012

Kay akan bertunang 25 hari lagi...yeeaaayyy!!

Salam semua...

Ingat tak post kay yang lepas pasal nerbes tuh?
Hah, pasal neh la...hehehehe...

Kami berdua dah sepakat untuk bertunang 6 bulan dulu. Kalau xde halangan,bulan 5 tahun depan kami disatukan. InsyaALLAH...mengikut perancangan kami berdua, keluarga bakal tunang akan datang hantar rombongan MERISIK + BERTUNANG pada 10.11.12 neh.

Sebenarnya, kalau di ikutkan hati xmaulah bertunang2 neh. Macam membazir jew nak buat kenduri dua tiga kalikan? Tp, lepas berbincang dengan keluarga kay sendiri...dieorang nak buat jugak majlis bertunang tuh. Kate mak kay, xpela wat majlis sikit + tunang kay...kite wat makan untuk keluarga jew ( maklum la, anak tunggal perempuan je kan...pasneh xde dah majlis tunang kat rumah neh. hehehehe....) So, kay setuju jela.

Ok la korang...nanti kay updet lagi entri sal persiapan pertunangan okey...daaa.

Wednesday, October 10, 2012

Nerves Lorh...

Salam korang...
Lame giler rase xupdet citer kat sini since puasa ari tuh..konon nak buat entri sal raya, last2 tutup dalam tudung saji je kemas2. Ase dah basi lorh. Kihkihkih...

Mesti korang tertanya-tanya, kenapa entri kay macam tuh...Ape yang kay nerves sgt? Ape yang 30 hari lagi tuh...ngeeee...

Tunggu la, nanti kay bagitau ek!!



p/s : mood tengah bunga-bunga la sekarang...tata!!