Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, July 27, 2010

Lagenda Budak Setan!!!



Bulan lepas kay dah tonton filem ni, keseluruhannya kay bagi 3 bintang sahaja. Sebabnya, lakonan heroin kurang berkesan pada pendapat kay. Lakonan pelakon pembantupula lebih berkesan bagi kay,

terutamanya lakonan Nur Fazura…Jalan cerita filem ni sangat menarik, kerana kita takkan dapat menjangka apa yang akan berlaku seterusnya.


Sebab itu, kay ternanti-nanti apa yang akan berlaku seterusnya sehinggalah tamat tayangan. Untuk makluman, kay tak pernah baca novel Lagenda Budak Setan ni, maklum la citer novel lame’n. Maka kay memang langsung tak tahu jalan ceritanya,hehehehe…


Permulaan filem ni agak slow, dan membuatkan kay rasa nak keluar pada awalnya. :P Tetapi, selepas munculnya watak Azmi segala-galanya mula berubah.


Biasalah, kalau watak jahat muncul barulah menarik jalan ceritanya,hi5!!! Selepas munculnya Azmi dan pemergian Kashah ke pedalaman, banyak tragedi yang berlaku di situ. Kemudian, muncullah lagu nyanyian Filianti Vlee yang bertajuk Bila Cinta.


Sangat-sangat feel la bila dengar lagu ni, rasa terharu je(hahaha,jiwang sungguh).Bila habis menonton, keluar panggung boleh la nampak mereka-mereka yang mata bengkak “kerana menangis”. So, kalau rasa dah lama tak menangis tu, kowang try la cari dvd neh cOz kat panggung

pun dah xde,hehehe…(kay pun tgk time ujung2 penghabisan dah)

Kay bagi 3 bintang bukan la sebab citernyer x best. Cuma ini adalah pandangan kay je,

kalau nak tau best ke tak kowang boleh tengok sendiri. Kalau boleh spare tisu lebih sikit, macam kay ni orang sebelah relaks je kesat kat baju aku sampai basah.

Okay, tak maulah membebel lagi. Jom layan lagu OST Lagenda Budak Setan ni sekarang!

Lirik Bila Cinta OST Lagenda Budak Setan

Bila Cinta- GIO

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Ku sebut namamu
di setiap doaku
Bangkitkan setiap
kenangan tentangmu
yang ku dapat hanyalah bayangmu

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Di dalam harapan..

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan…

No comments:

Post a Comment