Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Friday, November 02, 2012

Persiapan Pertunangan 2 : My First D.I.Y ( Bantal Hantaran )

Salam...

8 days to go...

Erm,pejamcelikpejamcelik kurang dari 10 hari lagi kay nak jadi tunangan orang. Hati rase makin debor + excited + hepi = semua adalah...huhuhu.

Korang tengok la, nak updet belog pun xberape nak sempat. Apepun x updet, since yang last updet pun yang minggu lepas jew...tengok sibukxsibuk, hahaha...

Ape2 pun, minggu lepas berjaya jugak i buat bantal hantaran sendiri. Memula memang x jangka la akan buat sendiri sebab ingat nak tempah orang buat jew. Last2, pegi survey kedai barang kawen terbekenan la plak satu bentuk hantaran neh. Pikir punye pikir, last kay decide untuk beli barang2 tuh n try make it myself ( walaupun pada mulanya, nak tempah je coz dh letak pun duit 4 booking...hehehe ).

Tapi, ape yang kay suke tentang kedai neh dorang langsung xkedekut ilmu. Bila kay tanye bentuk yang kay nak tuh nak beli barang ape n nak buat macamane, semua dorang ajar. Xde skip2 ke ape ( langsung x kedekut ilmu ). Macam tuh la yang kita nak kan...nak bisnes maju kadang2 xboleh kedekut ilmu sangat, walau xperlu bagi semua ilmu pun...xsalah berkongsikan? Kan ke SHARING IS CARING!! X gittew?

So, korang layan la dulu gambo2 kat bawah neh:



Haha...for 1st trial...
Alhamdulillah, menjadi jugak akhirnya...biarpun jari pedih2 kena gam...huhuhu...
Untuk yang pertama neh siap 2 jam setengah...hahaha...




2nd trial pulak...
Bakul buah for my hantaran...kehkehkeh...
Yang neh sekejap je buat coz xleceh sangat cam buat bantal hantaran...haha..




Taraaaaa...
Finally for the full result...YESSSS!!
Yang neh cepat kay siapkan, dalam mase sejam je siap untuk satu bantal...
Tererrr x? Hehehe..

Ok,la my dear...nanti kay updet my belog lagi okey...tata

p/s: ari neh nak dating ngan bakal en.tunang i, kehkehkeh...

No comments:

Post a Comment